Temper Chokolade

Om

"Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars."

                                                                                                                                             Norman Vincent Peale

 

Med hver chokolade jeg laver, håber jeg på at ændre dit liv......eller i det mindste gøre din dag bedre.

Jeg hedder Timothy Ibbitson, og jeg har startet Temper Chokolade i Ribe.  Jeg er fra Canada og jeg besøgte Danmark for første gang i sommeren 2008. Jeg blev begejstret for den danske madkultur, og det har ført til nogle af de bedste madoplevelser i mit liv.

De sidste 17 år har jeg været kok og bager i 5 forskellige lande, hvor jeg har lavet mad for berømte mennesker, royale og statsoverhoveder, men vigtigst af alt for venner og familie som elsker god mad.

Nogle af verdens bedste kokke har lært mig formlen bag enestående mad. Nøglen er ingredienser med høj kvalitet og med den rette håndtering, er det muligt at skabe noget bedre end udgangspunktet.  Dette er tanken bag mine chokolader, hvor kombinationen af råvarer, smag, tekstur og udseende er gennemtænkt ned til mindste detalje.

Med Temper Chokolade vil jeg gerne inddrage lokalsamfundet ved at bruge råvarer herfra i det omfang det er muligt. Jeg har mange ideer og planer for nye spændende produkter, og med jeres ideer kan vi sammen udforske uendelige muligheder for nye madoplevelser. 

Jeg startede Temper Chokolade for at give dig en madoplevelse i en æske. Du kan tage æsken med og nyde den med de mennesker du holder af.... eller nyde den alene.... jeg dømmer dig ikke.

Temper Chokolade Kold College.jpg

En historie om mig

I 2008 besøgte jeg for første gang Danmark og var i praktik hos en af Danmarks bedste bagere, Mikkel Hansen, der har Pompei i Ribe. Mikkel anbefalede mig at deltage i konkurrencen Danmarks bedste Fuldkornsbrød. Jeg vandt 2.pladsen med mit Kamut Bondebrød. En del af præmien var, at min opskrift kom med i den næste version af Bager- og konditorbogen som bliver brugt på alle bageruddannelser i Danmark. 3 år senere kom jeg tilbage til Danmark og blev bagerlærling hos Pompei.

Billedet viser min første dag på Kold College, Odense, hvor jeg fik bogen med min egen opskrift i udleveret.

Jeg kunne ikke tale dansk og var bange for at de ville sende mig hjem, i hvert fald indtil jeg kunne udtale ”brød” ordentligt. For at berolige mig selv, sagde jeg, at de ikke kunne sende en elev hjem som havde en opskrift i grundbogen. Tre år senere, med hjælp fra Mikkel og de dygtige lærer på Kold College, bestod jeg min svendeprøve med en sølvmedalje og kan nu næsten sige ” brød” ordentligt.

Temper Chokolade Theobromine

Hvad betyder logoet

Logoet er inspireret af Theobromine, som er det molekyle der er fundet i kakao træet. Theobromine stammer fra det græske ord Theobroma, der betyder "Gudernes føde”. Det ligner koffein når det kommer til den kemiske opbygning og stimulans.