Timothy Ibbitson Temper Chokolade
 

Råvarer

Hemmeligheden bag god mad er gode ingredienser. Jeg har valgt at bruge Valrhona, fordi de har en lang historie med at producere noget af verdens bedste chokolade. Derudover har de et stort udvalg af chokolade, som giver uanede muligheder for at blive matchet med lokale smagsoplevelser. Udover Valrhona, bruger jeg også lokale produkter af høj kvalitet i det omfang det er muligt.

Valrhona_(logo).jpg

Valrhona Chokolade

Valrhonas "Cocoa Sourcers" sætter pris på at lære hver enkelt detalje om de bedste plantager i hvert enkelt producentland. Man holder løbende øje med kakaoområder over hele verden, inden samarbejdet indledes. Det handler primært om jordbund, klima og kakaotræer - og de kakaobønner, som skabes af dette samspil.

Origin for origin, region for region udvælger og sammenstikker Valrhona kakaobønner fra de bedste plantager - fra områder, hvor naturen gør sit allerbedste i samspil med folk, som er dedikeret til deres arbejde og succesfuldt gennemfører høst, fermentering og tørring af de følsomme kakaobønner.  Man søger hele tiden de smukkeste eksempler på den berømte kakaotriologi:

Menneske + jordbund + kakaosort.

Hos Valrhona er man stolte af at kunne tilbyde autentiske chokolader, som er ærlige og præcise repræsentanter for deres "origins", og som såldes fuldt fortjener appellationen "Grand Cru de Terrior". Chocolat de Domaine er Valrhonas Single Estate chokolader på kakaobønner fra en udsøgt plantage, hvor terrior og klima sætter et præcist aftryk på kakao og således også på chokoladen.

I udvikling af andre chokolader anvendes ædle bønner fra nøje udvalgte plantager styret af Valrhonas chokolademagere. Et eksemple er Caraibe 66%, en sammestikning af bønner fra Caribien til en velkomponeret og velsmagende chokolade. Her anvendes appellationen "Grand Cru d'Assemblage" som er fransk for sammenstikning.

Fra kakaobønne til chokoladeblok, fra kakaotræt til tungens pallette, er der intet som overlades til tilfældigheder. Valrhona chokolade er resultatet af en lang, kompetent og kontrolleret kædeindsats fra start til slut.  En indsats, der skabes af talentfulde og dedikerede mænd og kvinder i alle led.

 

 

Sydvestjyske Smagsoplevelser

Temper chokolade er stolte af at være en del af Sydvestjyske Smagsoplevelser.

Sydvestjyske Smagsoplevelser er et interessefællesskab, der arbejder for at fremme bevidstheden om sydvestjyske kvalitetsfødevarer og kulinariske oplevelser samt øge den fælles identitet og livskvalitet, og markere Sydvestjylland nationalt og internationalt.

www.sydvestjyskesmagsoplevelser.dk

 

 

 

 

 

jernved (1).jpg

Om Jernved Mejeri

Jernved Mejeri blev bygget i 1909 af bønderne i Jernved og omegn. Mejeriet blev drevet som et andelsmejeri frem til 1992. Hovedproduktionen var smør.

I 1992 blev mejeriet solgt til Laila og Ole Jørn Frederiksen. Mejeriet blev derefter til et privatmejeri.

Efter ombygning og tilbygning til ostemejeri begyndte mejeriet at producere Danbo og lave smør i sommeren 1992 - alt efter gamle håndværkstraditioner. Senere kom produktionen til også at omfatte Svenbo og Maribo-oste.

Smør fremstillet på Jernved Mejeri bliver lavet efter gammel tradition, hvor den friske fløde syrnes i min. 24 timer, hvorefter den kærnes ud til smør.
Langtidssyrningen giver smør fra Jernved Mejeri den eftertragtede aroma. Som biprodukt af smørret fremkommer en gammeldags kærnemælk, som smager som kærnemælk skal smage - ligesom vi husker fra gamle dage.

Mejeriet beskæftiger 5 medarbejdere - dels i osteriet og dels på lageret.
Jernved Mejeri har et mejeriudsalg, hvor de udover egne produkter (kærnemælk, smør og ost), sælger is og islagkager, danablue, brie, rygeost og økologiske mælkeprodukter, altsammen fra mindre danske producenter.
 

jernvedmejeri.dk

 
Honning fra Rømø

Honning

Erling er 3. generation af biavlere i sin familie, som har boet og drevet biavl på Rømø. Vores honningfremstilles efter gamle, håndværksmæssige traditioner. Der bruges ingen pesticider i vores biavl, ligesom al honning er koldslynget, så de gode egenskaber i honningen bevares. Vi driver vores biavl som en familievirksomhed, hvor hele familien hjælper til, når der skal arbejdes med honningproduktionen.

 

Marsk Kaffe

Marsk Kaffe er et kafferisteri med sans og dedikation for kaffe og ristning. Vores mål er at give dig den helt rigtige kop kaffe. -Både til hverdag og til den hyggelige kop! Kaffen sælges primært engros, men lidt bliver også solgt "ved stalddøren" i en vejbod. 

marskkaffe.dk

Marsk Kaffe.jpg
 
azo free for website.png

Temper Chokolade bruger ikke syntetiske farvestoffer i chokoladen.